Nagyszerű hangulatban telt a Bánkin Európa egyik legnépszerűbb tudományos rendezvénye

2024. szeptember 27-én pénteken került megrendezésre a Kutatók Éjszakája az Óbudai Egyetemen, és így a Bánki Karon is. A látogatók délután 4 órától kezdve számos izgalmas és érdekfeszítő programon vehettek részt az épületben és az udvaron; megtekinthették az évről-évre fejlődő Tesla-tekercset vagy a kiállított veterán járműveket, de a Pneu Labs és az OUR Team, az egyetemi Formula Student csapat kiállított eszközeit is szemügyre vehették, akárcsak a járműves labort, a gyufa és egyéb rakétákat, az oszcilloszkóp által rajzolt különleges formákat vagy a minden évben visszatérő guruló zongorát.

Előadásokból sem volt hiány, szó volt a robbantástechnikáról, az agyhullámokkal történő biometrikus azonosítáról, a mesterséges intelligencia különböző felhasználási területeiről, az információvédelemről, Isaac Asimov és Stanslaw Lem életműveiről, a fémek anatómiájáról, a robotprogramozásról, 3D nyomtatásról, a Bánki történelméről, a várakról, a szabad felületek marásáról, a hatlábú robotról, kokilla öntésről, digitális képek tömörítési eljárásairól vagy éppen a fuzzy logikáról.

Az első emeleten megtalálható volt a Power Belt Kft. és egy hallgatónk közösen elkészített italadagoló automatája, amelyet részletesen megismerhettek a Karunkra látogatók, a büfében pedig az asztaliteniszezésre vágyók vethették bele magukat az önfeledt játékba és még egy nagy meglepetésben is részesülhettek.

Nagyon köszönjük minden hozzánk betérő vendégnek, hogy minket választottak, és köszönjük a szervezőknek és előadóknak a nagyszerű programokat. Jövőre találkozunk!