Bánkis Pneumobillal és Vespákkal a mellrák ellen

2021. október 22-én pénteken, kora délután került sor a Mellrákinfó Egyesület, a Vespa Club Budapest és az Óbudai Egyetem Bánki Kar PowAir pneumobil csapatának közös figyelemfelkeltő felvonulására a Four Seasons szálloda előtti Széchenyi István téren.

A látványos megmozdulás célja az volt, hogy a résztvevők a mellrák elleni küzdelem hónapja alkalmából felhívják a figyelmet a mammográfiai szűrés, a megelőzés fontosságára. A motoros felvonulást Karunk másod- és harmadéves hallgatói által épített, sűrített levegő meghajtással működő autója vezette, melyet feltűnő, rózsaszín borítással láttak el az alkalomhoz illően.

A csapat figyelemfelkeltő ötlete onnan eredt, hogy az Egyetem autóin több hölgy is dolgozik, illetve sok egyéb munkaterületen, például a motorsportban is, ahol a 10-12 órás munkanapok során könnyen megfeledkezhetnek a nők a szűrővizsgálatokról. A fiatalok a rózsaszín versenyautóval megkeresték Halom Borbálát, a Mellrákinfó Egyesület vezetőjét, és a közös munkával egyenes út vezetett a felvonulás megvalósításáig.

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani a csapat tagjainak: Éles Levente (vezérlés), Tóth János (pneumatika), Dunavölgyi Dávid, Buza Domonkos és Molnár Márton (gyártás), valamint végül, de nem utolsó sorban Labutyin Máté (menedzsment). Továbbá köszönjük szépen a a csapat nevében a szponzorok és partnerek segítségét, amit az elmúlt 1 év során nyújtottak, valamint külön köszönetet érdemelnek a Bánki Nagyműhelyében dolgozó munkatársak és az OUR Team, az Óbudai Egyetem Formula Student csapatának kompozitos lányai. Köszönjük a Bánki Hallgatói Önkormányzat támogatását és Kovács Gábor, a TindAir pneumobil csapat vezetőjének segítségét is. Köszönjük továbbá a Mechatronikai és Járműtechnikai Intézetnek is a segítséget.

A fotókat köszönjük Dombóvári Tamásnak és a PowAir csapatnak.