HSUP: az ösztöndíjas startup tantárgy!

Van egy jó startup üzleti ötleted, amit régóta szeretnél valóra váltani? Itt a lehetőség! A nagy érdeklődésre való tekintettel ugyanis a 2022/2023-as tanévben ismét indul a Hungarian Startup University Program kreditpontos képzés az Óbudai Egyetemen! Keressétek az E-tanterv „egyéb szabadon választható tárgyak” között, az EKEHSU1TTE tárgykód alatt. Magyarország első felsőoktatási szintű startup kurzusánakcélja a hazai egyetemisták megismertetése az innováció világával, a modern vállalkozói ismeretekkel és különösen a startupok működésével egy új, közös oktatási platformon keresztül. Az I. félévében az innovatív gondolkodásmód és a startup világ megismerése a fókuszban, míg a II. félévben egy vállalkozás felépítésével kapcsolatos gyakorlati tudás sajátítható el. Aki sikeresen teljesíti az első félévet, és a második félévben is folytatja a tárgyat, havi nettó 150ezer forintnyi HSUP-ösztöndíjban részesül, mentorok segítségével dolgozhat üzleti ötletén, álmai megvalósításán.

Az Óbudai Egyetem az elsők között csatlakozott a programhoz, és az ÓE HSUP-csapatai hatalmas sikert arattak a tantárgy záró vizsgáján, a Demo Day-en, ahol a magyar üzleti élet vezető befektetői, vállalkozói előtt kellett pitchelni. FilaMass, MotivApp és Agilis Prés – csak három a sikertörténetek közül. A 3D-nyomtatási technológiákat tovább fejlesztő FilaMass csapatnak az Óbudai Egyetem is bizalmat szavazott, a közelmúltban együttműködési és technológia transzfer megállapodást írtak alá. Az egyetemünk ezzel országos összehasonlításban is minőségi szintet lépett a hallgatói innovációk megvalósításának támogatásában.

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) kezdeményezésére, az akkor még Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakmai támogatásával két évvel ezelőtt, 2020-ban indította el HSUP programját. Magyarország első felsőoktatási startup képzéséhez 21 egyetem – köztük az Óbudai Egyetem is – csatlakozott. A 2021/2022 tanév első HSUP félévét már 27 egyetem 4000 hallgatója kezdte el. A második félévben összesen 189 piacilag validált, inkubációra alkalmas projektet választottak ki.

Az Óbudai Egyetemen az Egyetemi Kutató és Innovációs Központ Innovációs Irodája koordinálja a programot. Szeptember 1. éjfélig van lehetőség felvenni a tantárgyat. Vágjatok bele – emelkedjetek ki a tömegből!

Részletek itt:

https://innovacio.uni-obuda.hu/hsup-program-az-obudai-egyetemen/

innovacio@uni-obuda.hu