Magasabb minősítést szerzett a Biztonságtudományi Szemle

Az Óbudai Egyetem Biztonságtudományi Doktori Iskola gondozásában megjelenő lektorált, szakmai-tudományos folyóiratot, a Biztonságtudományi Szemlét a Magyar Tudományos Akadémia IX. Osztályának Hadtudományi Bizottsága idén június 1-jétől „C” kategóriájú folyóiratnak minősítette. Kollégáinknak érdemes élni a térítésmentes publikáció lehetőségével.

A minősítés azt jelenti, hogy a folyóirat a hazai tudományos metrikában minden követelménynek megfelel, a kiadványban megjelenő lektorált és formázott tanulmányok (melyek eddig is értékesek voltak) ettől az időponttól tudománymetrikai értelemben is értékesek, a tudományos előremenetel és minősítés szempontjából jelentős eredménytermékeknek számítanak. A Biztonságtudományi Szemle borítóját a kezdetektől Kollár Csaba tervezte, majd Ézsiás István szobrászművész alkotásairól készült képek kerültek a címoldalra, 2022-től pedig Bors Györgyi festőművész alkotásai díszítik. A tervezők munkáját dicséri, hogy a kiadványt gyakran tartják a legesztétikusabb borítójú szakmai-tudományos folyóiratnak.

A folyóirat az alábbi linken keresztül érhető el:

http://biztonsagtudomanyi.szemle.uni-obuda.hu

Dr. habil. Kollár Csaba PhD., szerkesztő, egyben a szerkesztőbizottság tudományos titkára arra bíztatja a kollégákat, hogy akár önállóan, akár más kollégákkal, doktoranduszokkal közösen éljenek a térítésmentes publikáció lehetőségével.

(A negyedévente online formában megjelenő folyóirat lapzártájának időpontjai: március 1., június 1., szeptember 1., november 15.)

forrás: https://uni-obuda.hu/2023/06/13/magasabb-minositest-szerzett-a-biztonsagtudomanyi-szemle/