Öregdiák találkozó a Bánkin

35 éves találkozóra került sor a Bánki Karon, ahol az 1989-ben végzett gépész üzemmérnök, mérnöktanár tankör hallgatói jöttek össze.

A Tankör egységét és összetartozását jellemzi, hogy végzésük óta szinte minden évben találkoztak, ez alól csak a covid évei voltak a kivételek. A helyzetet egyszerűsíti, hogy Balogh József, a Kar mestertanára szintén a tankör tagja volt, így a szervezést minden esetben ő fogta össze. A találkozón a végzett 16 főből 14 fő vett részt. Sajnos egy fő már csak “fentről” tudott figyelni bennünket, egy fő pedig külföldön él.

A Bánki Népszínház utcai épületének udvarán volt a gyülekező, ahol Balogh József tankörtárs fogadta az érkezőket. Ezt követően megtekintették a Bánkis hallgatók Formula Student versenyautóját szerelés közben, valamint a PneuLabor különleges járműveit. A program az új épületszárnyban, a Dékáni Hivatal Tanácstermében folytatódott, ahol Prof. Dr. Rajnai Zoltán az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar dékánja köszöntötte a megjelenteket és tájékoztatást adott az Óbudai Egyetemen, illetve a Bánki karon az utóbbi 5 évben történt változásokról. Beszámolt a Bánki karon folyó képzésekről, változásokról, jövőbeni tervekről. Végül dékán úr mindenkinek oklevelet nyújtott át a 35 éves évforduló alkalmából.

Azt ezt követő beszélgetés alkalmával mindenki elmondta, mi történt vele az utolsó találkozás óta, zárásként pedig a Rákóczi téren található Rákóczi Taverna Étterembe vonult vissza a csoport, ahol a beszélgetés folytatódott. Mindenkinek köszönjük szépen a részvételt, igazán szép napot tudhattunk magunk mögött.

Balogh József
mestertanár