Rengetegen voltak kíváncsiak a Bánki Kar nyílt napjára januárban

Több, mint 150 diák részvételével zajlott idei első nyílt napunk 2023. január 26-án. A Bánki Kar új, József körút felőli épületszárnyában található dísztermet teljesen megtöltötték a pályaválasztás előtt álló, reméljük, hogy leendő Bánkis gépész, mechatronikai vagy biztonságtechnikai mérnök hallgatók.

Az eseményt Prof. Dr. Rajnai Zoltán dékán nyitotta meg, majd Trunk Dániel, a Kar külkapcsolati munkatársa mutatta be Karunk képzési rendszerét és általánosságban tájékoztatta a hallgatóságot a Bánki sajátosságairól. Ezt követően oktatóink tartottak előadást a szakokról, Dr. Barányi István, a Gépészeti és Technológiai Intézet docense, a gépészmérnöki szakról, Dr. habil Kiss Gábor docens, a Biztonságtudományi és Kiberbiztonsági Intézet igazgatója, a biztonságtechnikai mérnöki szakról, Dr. Nagy István docens, a Mechatronikai és Jármútechnikai Intézet tanszékvezetője pedig a mechatronikai mérnöki szakról.

Miután a fiatalok megismerték képzéseinket, Horváth Gergő, a Hallgatói Önkormányzat elnöke beszélt a HÖK munkájáról, valamint a diákok lehetőségeiről a hallgatói körök, kollégiumok, ösztöndíj lehetőségek, versenyek és a hallgatói élet kapcsán. Az előadások után kvízjátékra invitáltuk a diákokat, akik szinte minden kérdésre nagyon ügyesen és gyorsan tudtak válaszolni. A három első helyezett ajándékcsomagot vehetett át.

A nyílt nap második felében a középiskolások 20-25 fős csoportokban látogatták meg a nagyműhelyt, a fizika-kémia labort, a biztonságtechnikai labort, a robotika labort, valamint a hallgatói műhelyeket, ahol a pneumolbil és a Formula Student csapataink dolgoznak.

Reméljük, hogy mind az előző év végi, mind pedig ezen nyílt napon sok mindent meg tudtunk mutatni a hozzánk elllátogató diákoknak, és sokukkal szeptemberben már hallgatóként fogunk találkozni.