Robotikától az energiahatékonyságig – Innovációs és Ipari Nap az Óbudai Egyetemen

Innovációs és Ipari Napot rendezett az Óbudai Egyetem az EKIK (Egyetemi Kutató és Innovációs Központ) koordinálásában 2023. október 12-én. Az ipari nap több mint 50 cég részvételével zajlott, ahol az egyetemi karok és kutatóintézetek projektjeivel, kutatásival ismerkedtek az üzleti világ innovációs és felső vezetői.

A Bánki Kar képviseletében Dr. Diószegi Mónika tartott előadást a Kar főbb szakmai kompetenciáiról, kiemelve néhány érdekes projektet: például a járműépítést, merevítő karosszéria elem kialakítás szilárdságtani optimalizálását, hegesztéskötés vizsgálatot és szakértést, gépjárműrendszer kibervédelmét. Diószegi Mónika a Bosch összegyetemi kapcsolattartója is, akikkel már több éve tartó sikeres partneri együttműködés alakult ki az oktatástól kezdve a kutatásig.

Az Innovációs Napon a pneumobil hallgatói kört képviselte Bokodi Ábel, míg a Hallgatói Önkormányzat képviseletében Fehér Virág volt jelen az eseményen. Trunk Dániel külkapcsolati munkatárs szintén részt vett a Kar képviseletében.

A délután a hallgatóké volt, a több mint 100 érdeklődő fiatal kutató és leendő startupper először a kari projektekkel ismerkedett, majd ki is próbáltak jó néhány gépet és eszközt. Több tízezer forintos nyereményekért játszhattak kvízkérdések megválaszolásával. Kiosztásra kerültek a „Leginnovatívabb szakdolgozatok 2023”-as pályázat díjait is. A majdnem 60 pályaműből BA és MA kategóriában 7 nyertes született, akik nem kevesebb, mint 150 és 100 ezer forintos műszaki utalványban részesültek. A díjak összértéke meghaladta az egymillió forintot.forrás: https://uni-obuda.hu/2023/10/12/robotikatol-az-energiahatekonysagig-innovacios-es-ipari-nap-az-obudai-egyetemen/