10th International Engineering Symposium at Bánki

Az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kara idén tizedik alkalommal rendezte meg az International Engineering Symposium at Bánki elnevezésű nemzetközi konferenciáját. Ezen a jubileumi eseményen 28 angol nyelvű és 34 magyar nyelvű tudományos előadást hallhattak az érdeklődők.

A délelőtti, angol nyelvű plenáris előadások sorában elsőként Brankica Popovic, a belgrádi Kriminalisztikai Rendőrakadémia egyetemi docense mutatott be digitális törvényszéki megoldásokat a rendőrség szemszögéből. Kovács Tibor, az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karának tanszékvezető egyetemi docense a Karunkon folyó biztonságtechnikai mérnöki képzés 25 évét foglalta össze előadásában. A plenáris előadások sorát ipari partnereink bemutatkozása és technológiai újdonságai követték. Ezek közül elsőként az Enterprise Group, majd a PATENT ŐR Zrt. képviselője tartotta meg az előadását. A délutáni szekció előadások angol és magyar nyelven hangzottak el. A négy angol nyelvű szekció közül az első dedikáltan az ÓE BGK nemzetközi projekt partnere, a NatRisk részére (Development of master curricula for natural disasters risk management in Western Balkan countries, Erasmus+ Capacity building in Higher Education, http://natrisk.ni.ac.rs/) került mini szimpóziumként megrendezésre. Két angol nyelvű szekció az anyag-és gyártástechnológia témáját érintette, a negyedik pedig a biztonság területét ölelte fel. Hat magyar nyelvű szekció is helyett kapott a konferencián: IT technológia és biztonság, Anyagtechnológia 1-2, Biztonság, Járműtechnológia és Gyártástechnológia.

A konferencián elhangzott előadásokat a szervező bizottság lektorálás után a Bánki Közlemények (Bánki Reports) folyóiratban jelenteti meg 2019 elején. Köszönjük minden előadónak, hogy részvételükkel és kutatási munkájuk bemutatásával hozzájárultak ahhoz, hogy az IESB 2018 konferencia színvonalát emeljék.