2022. őszi Tésztahíd-építő háziverseny eredmények

Sikeresen lezajlott az őszi Tésztahíd-építő háziversenyünk, 2022. november 10-én délután. A megmérettetésre 7 tartó és 1 híd szerkezetet regisztráltak a reggeli órákban, hogy aztán délután széles közönség előtt a hidak terhelhetősége, törése is megtörténjen.

Tartó kategóriában első helyezést ért el, valamint az esztétikai díjat is kiérdemelte a “KissMiklós” fantázianevű szerkezet, a kiemelkedő 296,1 kg-os teherbírásával. Ezúton is gratulálunk a szerkezet építőinek, Dósa Áronnak és Várkonyi Péter Pálnak, akik ezen teljesítményükkel kvalifikálták magukat a májusi jubileumi 10. RECCS Tésztahíd-építő Világbajnokságra.

Ugyanebben a kategóriában mind a második, mind pedig a harmadik helyen Huszti Zoltán és Fonyódi Máté párosa végzett, egyik tartójuk, a “Reccskaland” 188,5 kg-ot bírt el, míg a “Lassítudó” 129,4 kg-ot. Dobogós helyezéseikkel ők is biztosították helyüket a Világbajnokságon indulók sorában.

Sajnos a híd kategóriában csak egy nevezés érkezett, és a “Csak bírjon el 50 kilót” fantázianévre hallgató híd végül nem bírta el a kitűzött célt, a csapat tagjai vigaszdíjban részesültek.
A nézőközönség tippjátékában ketten is kaptak ajándékot, hiszen mindketten 300 kg-ra voksoltak, sőt, egyik hallgatónk azt is megtippelte, hogy a “KissMiklós” lesz a befutó (vele valószínűleg a lottószámokról még fogunk beszélgetni :)).

Köszönjük szépen minden versenyzőnek, hogy építettek szerkezeteket, reméljük jövőre viszontláthatjuk őket egy-egy újabb híddal vagy tartóval, továbbá köszönjük szépen a zsűri munkáját, köszönjük a szervezőknek, a lebonyolításban részt vevőknek, oktatóinknak és az eseményen nézőként részt vett kollégáinknak, hallgatóinknak is, hogy eljöttek.