A CERATIZIT Csoport izgalmas betekintést ad az Óbudai Egyetem hallgatóinak a forgácsolószerszámok világába

Az egyre inkább tudásalapú társadalmakban döntő fontosságú a sikeres vállalatok számára az alkalmazottak megfelelő képzettsége. Különösen igaz ez az olyan vezető technológiai cégeknél, mint a CERATIZIT Csoport, amely világszerte több mint 80 országban van jelen és mindig igyekszik magas szinten tartani az innovációt a termékei körében.

A forgácsolásban és a kopás elleni védelemben használt, kifinomult keményanyagú megoldások úttörője ezért már 2018-ban hosszú távú partnerkapcsolatot létesített a budapesti Óbudai Egyetem Bánki Donát Karával. Az együttműködés célja a Kar Anyag- és Gyártástudományi Intézetében tanuló mérnökök elméleti és gyakorlati képzésének támogatása.

A megállapodás értelmében a CERATIZIT forgácsolószerszámokkal, ToolScope nevű felügyeleti és segítségnyújtó rendszerével, illetve egyéb felszerelésekkel és oktatóanyagokkal támogatja a képzési programot annak érdekében, hogy a lehető leggyakorlatiasabb képzést biztosítsa a hallgatók számára. A keményfémek szakértője emellett lehetőséget kínál a diákoknak szakmai gyakorlat elvégzésére a vállalatcsoport különböző egységeiben. Ennek keretében a CERATIZIT Magyarország az elmúlt évben két szakmai gyakorlatot szervezett az egyetem hallhatóinak a cégcsoport besigheimi, illetve kempteni telephelyén.