Bosch Semester Opening Tour II.

2022. szeptember 22-én délután 6 órától a Kandó Kálmán Kollégiumban került sor a Bosch Semester Opening Tour második felvonására, amelyen legnagyobb örömünkre nagyon sok hallgatónk vett részt és kísérte figyelemmel a meghívottak eszmecseréjét az önvezető autózás jövőjéről.

A kerekasztal-beszélgetés résztvevői voltak: Dr. Galambos Péter – Egyetemi Kutató és Innovációs Központ (EKIK) igazgatóhelyettese, a Bejzcy Antal iRobottechnikai Központ igazgatója, Dr. Kecskés Gábor egyetemi docens, a Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar oktatója, valamint az MTA Fiatal Kutatók Akadémiájának társelnöke, Prof. Dr. Rajnai Zoltán az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar dékánja, Magyarország nemzeti kiberkoordinátora, Serrano Viktor a Robert Bosch Kft. Vezetőt Támogató Rendszerek osztály vezetője, valamint a hallgatók körében is sokak által ismert Bazsó Gábor „Karotta” – A Totalcar újságírója, műsorvezető, online szakember. Az eseményt Bakosné Diószegi Mónika egyetemi docens, az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar munkatársa moderálta.

A kiváló hangulatot garantálták előadóink, akik rengeteg különféle nézőpontból vizsgálták meg az önvezető járművek témakörét, az azok kapcsán felmerülő kérdéseket, akár biztonságtechnikai, akár jogi szempontról legyen szó. A beszélgetést Kahoot játék zárta, köszönjük szépen a résztvevőknek, hogy ennyien velünk játszottak, és gratulálunk az első három helyezést elért hallgatónak, ők az eredményhirdetés során ajándékcsomagot vehettek át a szervezőktől.

Október 6-án várjuk szeretettel hallgatóinkat az eseménysorozat harmadik állomásán, amely a Bosch Innovációs Kampuszára vezet. Erre a látogatásra előzetes online regisztráció szükséges, amelyhez a regisztrációs felületet – valamint az egyéb tudnivalókat (regisztrációs határidő, érkezési idő!) ezen az oldalon találjátok meg: https://bgk.uni-obuda.hu/hu/bosch-tesla-tour-2022