December 15-i Pneumobilos jótékonysági esemény

Az Óbudai Egyetem Bánki Karán működő Pneumobil csapatok hallgatói idén, december 15-én rendezték meg először karácsonyi jótékonysági akciójukat, melynek az volt a célja, hogy a díszkivilágított autóikkal adományt juttassanak el a MikulásGyárba.

A feldíszített járművek a Hősök terén kerültek kiállításra, majd a hallgatók a korábban az Egyetemen gyűjtött, valamint a helyszínen átvett ajándékokat a TindAir csapat autója mögé kötött, speciálisan a pneumobilok számára készített utánfutókba helyezték és elindultak a Gyár felé. A csapatok a Dózsa György út mentén haladtak végig, ahol több gyerek is a tetszését fejezte ki a karácsonyi fénybe burkolt masinák láttán.

A Gyárhoz érkezve az ott dolgozó önkéntesek az ajándékok mennyiségén, és a szállításra használt járművek különlegességén – mivel, hogy hasonlót előtte még nem láttak – meglepődve, nagy köszönettel fogadták az ajándékokat.

A csapatok ezúton is köszönik szépen a felajánlásokat mind az Egyetem, mind pedig a vendégek részéről, továbbá Boldog Karácsonyt és sűrített levegőben gazdag Új Évet kívánnak mindenkinek!

Labutyin Máté
a PowAir csapat kapitánya