Díjaztuk a legszebb tésztahidakat

A X. Jubileumi RECCS Tésztahíd-építő Világbajnokság kapcsán indult el a Legszebb tésztahíd-építő pályázatunk, amelynek díjátadójára 2022. május 25-én délután fél háromtól került sor.

A pályázat célja ezúttal nem nagy teherbírású hidak elkészítése volt, hanem a hallgatók nyugodtan szabadjára engedhették fantáziájukat, alkotókedvüket, hogy minél érdekesebb hidakat építhessenek.

Az eseményt Prof. Dr. Rajnai Zoltán, a Bánki Kar dékánja nyitotta meg, majd Alexis Rusinekkel, a Francia Intézet Tudományos és Egyetemközi Együttműködésekért felelős Attaséjával közösen átadták a hallgatóknak járó elismeréseket.

A Kar által díjazásban részesült kiemelkedő munkájáért Nemoda Glória, gépészmérnök hallgató, aki a Francia Intézet különdíját is hazavihette különleges hídjával, valamint szintén kiemelkedő munkájáért díjazásban részesült Kovács Márk EHS szakmérnök hallgató, aki a mérnöki precizitás jegyében készítette el hídját.

A Dékáni Hivatal munkatársai a Non-Millau fantázianevű híddal, illetve egy laoszi fahíd (természetesen tésztából) kompozícióval képviselték Karunkat.

A hallgatóknak ezúton is köszönjük a részvételt, az energiát és időt amelyet tanulmányaik közepette hídjaik építésébe fektettek. Továbbá köszönjük a Francia Intézet támogatását a versenyen és az októberben megrendezésre kerülő X. Jubileumi Tésztahíd-építő Világbajnokságon, amelynek patinás helyszínét fogják biztosítani.

Annak érdekében, hogy a jubileumi világbajnokság igazán különleges legyen, valamint minél többen vehessenek részt benne, közvetlenül a verseny előtt középiskolások részére is tervezünk pályázatot hirdetni a legszebb tésztahíd építése témájában, és a most díjazott, valamint az októberig beérkező darabokat ki is állítjuk a Francia Intézetben.