Együttműködési keret-megállapodást kötött a CERATIZIT Magyarország Kft. és a Bánki Kar

Együttműködési keret-megállapodást kötött a CERATIZIT Magyarország Kft. és az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar.

A „CERATIZIT GROUP” egy esernyő márkanév, amely alatt a következő cégek és tevékenységek jelennek meg:

  • – CERATIZIT Keményfém megoldások

Az ipari kopásvédelem területén a fémformázó szerszámoktól a szerszámgyártásig, ügyfél specifikus kopásvédelmi megoldásokat fejlesztenek ki.

  • – CERATIZIT Szerszámkészítő megoldások

Innovatív megoldásokat fejlesztenek és gyártanak szerszámgyártók számára, a keményfém szerszámok rúdjai, valamint a keményfém betétek területén a fa, kő, fém és kompozit anyagok megmunkálásához.

  • – CERATIZIT Szerszám megoldások

Testreszabott vágószerszámokat fejlesztenek és gyártanak, a keményfém lapoktól és félkész termékektől, a bevonatos és használatra kész csomagolt betétekhez vagy szerszámtartókhoz maráshoz, esztergáláshoz és fúráshoz.

  • – CERATIZIT Vágási megoldások

A vágószerszámok területén innovatív, prémium minőségű szerszámozási megoldásokat kínál.

  • – KOMET

Világvezető technológia, a nagy pontosságú fúrás, marás, menetvágás és mechatronikai eszközök megmunkáló szerszámai területén. Innovatív vállalatként kiváló minőségű prémium termékeket és egyedi vevői megoldásokat fejleszt, állít elő és forgalmaz a megmunkálás minden szakaszához.

  • – WNT

Egyedülálló szolgáltatást nyújt a kis- és középvállalkozások számára. Több mint 55 000 termékkel a WNT rendelkezik az iparág legnagyobb termékválasztékával.

  • – KLENK

Világszerte fejleszt, gyárt, forgalmaz és támogat prémium minőségű forgó megmunkáló szerszámokat és egyedi megmunkálási koncepciókat az ügyfelek számára az űrkutatási iparban. A szénszálak, titán, alumínium és acél megmunkálásához szükséges minőségi eszközök a KLENK specialitása.

Az Egyetem Bánki Kara és azon belül az Anyag-és Gyártástudományi Intézet számára szakmailag nagyon előnyös lehetőségeket rejt magában egy ilyen világméretű céggel történő együttműködés.

Az Együttműködési Keret-megállapodás előkészítése, aláírása és a tárgyalások során számos lehetőség került felvázolásra. Ezek közül ki kell emelni az oktatói és hallgatói mobilitást, a szakmai gyakorlat és a kooperatív képzés lehetőségeit. Felvetődött még a K+F munka lehetősége, illetve Szakdolgozat és TDK dolgozatok, témajavaslatok kiírása is. A cégvezetéstől megerősítést kaptunk, hogy örömmel támogatják az oktatást és munkánkat forgácsoló szerszámokkal, valamint oktatást segítő anyagokkal. Szóba került egy vitrin lehetséges “örökbefogadása”, amelyben korszerű forgácsoló technológiát átölelő szerszámok kerülhetnek bemutatásra. Lehetőséget kapunk egy szerszámgép felügyeleti rendszer, szerszámfigyelő rendszer használatára, oktatásba történő bevonására.

Reményeink szerint ez az újabb együttműködés tovább erősíti hallgatóink gyakorlatorientált képzését, az innovatív megoldások, a korszerű technológia és eszközök minél szélesebb körben történő megismerését. Bízunk benne, hogy mindkét fél számára kölcsönösen gyümölcsöző együttműködés vette kezdetét a megállapodás aláírásával.

Balogh József

dékáni titkárságvezető