Értekezlet zajlott a fejlesztési projekt kapcsán

Az Óbudai Egyetem Bánki Kara konzorciumi tagként részt vesz a “Fröccsönthető polipropilén alapú tapadást közvetítő kompozitok fejlesztése járműtechnológiai alkalmazásokhoz” című, NVKP_16-1-2016-00038-as számú projektben, melynek kapcsán 2017. december 12-én projektértekezletre került sor.

Az értekezlet fő témája a projektben vállalt feladatok elvégzéséhez szükséges előkészítési munkálatok előrehaladásának áttekintése volt.

Mint ismeretes, az Óbudai Egyetem kutatói a projektben olyan anyagvizsgálati kísérletsorozatot fognak elvégezni, melynek célja egyrészt, hogy megtervezhessék az új kompozit adalékolásának optimális paramétereit, másrészt hogy bázisértékeket szolgáltasson az új fröccsöntési eljárással készülő termék környezeti hatás tűrőképességének vizsgálatához.

Ezen feladatok elvégzése során a projektben résztvevő munkatársak mechanikai anyagvizsgálatokat és anyagszerkezeti kutatásokat folytatnak polipropilén mátrixú kompozitokon. Az anyagszerkezeti kutatásokhoz kapcsolódóan a meglévő eszközparkot egy további berendezéssel szükséges kiegészíteni.  A választott berendezés – amely a projektben nemzetközi közbeszerzési pályázat keretében kerül beszerzésre – egy egyedi összeállítású Y.Cheetah FXE-160.51 Multifocus X-Ray ipari komputer-tomográf rendszer. A berendezés kiszállítása jövő év elejére várható, a beüzemelést követően Karunk kutatói ezen eszközzel folytathatják a kísérletsorozatot.