Gyakorlati képzés ételosztással összekötve

Az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar Humanitárius műveletek menedzserképzésben résztvevő hallgatói gyakorlati képzés keretében meleg ételt biztosítanak a VIII. kerület, valamint a főváros rászoruló lakóinak. Tervezetten mintegy ötszáz főnek osztanak ételt január 29-én, szombaton.

Az országban egyedüli képzés résztvevői a gyakorlat során bemutatják, hogy egy esetleges katasztrófahelyzetben miként kell főzőpontot kialakítani, működtetni, valamint a rászorulókat ellátni, élelmezni. Ezen felül bemutatnak egyéb gyakorlati szociális tevékenységet is, amelyben a Baptista Szeretetszolgálat szociális munkásai, valamint orvosi csoportja és mentőjárműve is részt vesz.

Időpont: 2022.01.29. 12:00-15:00 óra
Helyszín: Óbudai Egyetem – Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karának belső parkolója
Cím/megközelítés: 1081. Budapest, Népszínház u. 8., a hátsó parkoló bejárata: Csokonai utca 5-7. felöl

Prof. Dr. Rajnai Zoltán, a Bánki Kar dékánja elmondta, hogy az intézmény a szakmai képzés mellett nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a kerületben működő oktatási intézményként szociális, karitatív tevékenységet is folytasson. Ennek keretében több programot támogatnak, például rászoruló gyerekeken segítenek, vagy mint éppen most is, ételosztást szerveznek.
Az angol nyelven folyó Humanitárius műveletek menedzserképzést 2021-ben indította el az Óbudai Egyetem, amelyre több országból érkeztek hallgatók, akik arra kapnak felkészítést, hogy kormányzati és más karitatív szervezetek munkatársaiként nemzetközi környezetben legyenek képesek különféle humanitárius tevékenységet folytatni. A képzés során kiemelt figyelmet kapnak azok a (műszaki, logisztikai és szervezési) területek, amelyek működtetése a legnagyobb kihívást jelenti a karitatív szervezetek számára. A képzésre, amely egy éven keresztül tart, BA és MA végzettséggel, középfokú angol nyelvvizsgával lehet jelentkezni.