Idén is sok érdeklődőt vonzott a Kutatók Éjszakája

1200 fő részvételével, sikeresen zajlott pénteken a Kutatók Éjszakája Karunkon. A délután 4 órási kezdést követően már több iskoláscsoport is ellátogatott hozzánk, hogy részt vehessenek a kiszemelt programokon, többek között Ollóvágta Pista bácsi papírmasé figurás eseményén, melyre minden évben rengeteg gyermek kíváncsi, de ugyanígy sokakat érdekeltek az udvaron elhelyezett pneumobilok és a csühögő kisvonat. Ugyanitt sok gyermek kedvence lett Mr. Piano guruló zongorája, mellyel a tavaly szintén nagy sikert aratott Bánki körüli utat kétszer is bejártuk, második alkalommal már este, kivilágított zongorával. Mindkét alkalommal volt olyan bámészkodó járókelő, aki bejött velünk a Bánkiba, hogy részt vehessen néhány programunkon.

A szakmai rendezvényeken is teltház volt, számos visszatérő érdeklődő volt a Haditechnikai előadáson a könyvtárban, de alig lehetett beférni a biogáz laborban megtartott “Nézd meg, hogyan állítunk elő cukorból energiát” elnevezésű programon. Ismét volt bemutató a gőzgépekről, tésztahíd-törés és építés, drónbemutató, valamint előadás a drónnal történő légi felderítésről és wifi törésről, csapágyszerelés, űrkutatás.

A nagy gépműhely is kedvelt pontja volt az idei Kutatók Éjszakájának, többen érdeklődtek a gyártástechnológia iránt, de ugyanígy a kémia labor is sokaknak tetszett, de a fémek anyagvizsgálata sem maradt el a többi programtól.

A látogatók sportolással is elüthették az időt, a tornateremben ugyanis lábtolllabdára, valamint asztaliteniszre is volt lehetőség.

Összességében elmondható, hogy minden évben kedvelt célpont az Óbudai Egyetem Bánki Kara, reméljük, jövőre is sok érdeklődőt sikerül majd vendégül látnunk.