Kiváló pályamunkák az 56. TDK-n

Az Óbudai Egyetem Tudományos Diákköri Tanácsa a Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat részeként 2022. november 16-án tartotta meg az 56. Tudományos Diákköri Konferenciáját. A Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karon a 15 nevezett dolgozatból 14 előadás hangzott el, 2 szekcióban. Először szerepelt középiskolás diák a Kari TDK-n.

Az Anyag- és gyártástechnológia szekcióban az inkrementális alakítás modellezésével és alkalmazásával, a nitridált felületek újszerű vizsgálatával, a műanyagok újrahasznosításához alkalmazott szerszámok élettartam-növelésével, a 3 tengelyes gyorsmarógép újra használhatóvá tételével, a 3D nyomtatott egyedi geometriák vizsgálatával, a kontaktlencse tokok átfogó elemzésével foglalkozó témákat mutattak be a hallgatók.

A Jármű- és biztonságtechnikai szekcióban a versenyautó-csonkállvány szerkezeti optimalizálásáról, a Formula Student versenyautó motorfejlesztéséről, a Raspberry Pi és virtuális valóság headset használatával elkészült valós idejű távvezérlésű járműről, az információbiztonsági tudatossági képzés alternatív módjairól, a gáz-és riasztófegyverek megszerzése és tartása szabályozásának vizsgálatáról, a hidegháború során használt amerikai és szovjet kémfelszerelések összehasonlításáról, a Mars misszió lehetőségeiről és sugárvédelméről szóló dolgozatok bemutatására került sor.

A TDK ünnepélyes eredményhirdetésére 2022. november 30-án került sor a Bécsi úton, ahol Prof. Dr. Molnár András, általános rektorhelyettes köszöntötte a részt vevő hallgatókat és konzulenseiket. Méltatta kiemelkedő teljesítményüket, gratulált minden résztvevőnek. Az egyetem arany minősítésű vegyeskarának ünnepi műsorát követően Dr. Vámossy Zoltán, az Egyetemi Tudományos Diákköri Tanács elnöke ismertette a konferencia eredményeit és sor került a díjak átadására.

Karunkon az alábbi nagyszerű eredmények születtek, a pályamunkák szerzőinek és konzulenseiknek ezúton is gratulálunk! Köszönjük továbbá Dr. Bagyinszki Gyulának, a Gépészeti és Technológiai Intézet egyetemi docensének, Karunk TDK felelősének a szervezést és koordinálást.

Közönségdíjas hallgatók: Wéber József, Yernar Kenzhetayev

Anyag- és gyártástechnológia szekció

III. díj

Kőrösi Gábor

A PVC ANYAGOK ÚJRAHASZNOSÍTÁSA SORÁN ALKAMAZOTT SZERSZÁMOK ÉLETTARTAMÁNAK NÖVELÉSE A MEGFELELŐ ACÉLMINŐSÉG KIVÁLASZTÁSÁVAL ÉS ANNAK HŐKEZELÉSÉNEK OPTIMALIZÁLÁSÁVAL

Konzulens: Dr. Tóth László, egyetemi docens

II. díj

Abdulrahman Yousef Hassan Moheb

INKREMENTÁLIS ALAKÍTÁS MODELLEZÉSE ÉS KÍSÉRLETI ALKALMAZÁSA

Konzulens: Dr. Gonda Viktor, egyetemi docens

I. díj

Tóth Lilla Éva

3D NYOMTATOTT EGYEDI GEOMETRIÁK VIZSGÁLATA

Konzulens: Dr. Horváth Richárd, egyetemi docens

Jármű- és biztonságtechnika szekció

III. díj

Kiss Márton Péter

MOTORFEJLESZTÉS FORMULA STUDENT VERSENYAUTÓHOZ

Konzulens: Dr. Molnár Ildikó, egyetemi docens

II. díj

Csányi Mihály

VERSENYAUTÓ-CSONKÁLLVÁNY STRUKTURÁLIS FELÉPÍTÉSÉNEK OPTIMALIZÁLÁSA

Konzulens: Dr. Molnár Ildikó, egyetemi docens

I. díj

Yernar Kenzhetayev

VALÓS IDEJŰ, TÁVVEZÉRLÉSŰ JÁRMŰ, RASPBERRY PI ÉS VIRTUÁLIS VALÓSÁG HEADSET HASZNÁLATÁVAL.

Konzulens: Dr. Nagy István, egyetemi docens