Lányok Napja a Bánkin 2024.

Az Óbudai Egyetem Bánki Kara idén is részt vett a Nők a Tudományban Egyesület 13. alkalommal megrendezett Lányok Napja programsorozatán. Az eseményre nagyon sok érdeklődő fiatal látogatott hozzánk, hogy megismerkedjenek a műszaki – főként a gépész és mechatronikai – terület érdekességeivel és a Kar hallgatói köreivel.

Dr. Horváth Richárd kutatási dékánhelyettes és az esemény főszervezője, Dr. Lukács Judit egyetemi adjunktus köszöntötte a megjelent diákokat, majd két csapatra bontva járták végig a tervezett útvonalat. Pócsik György a gyalogosbiztonságról tartott érdekes előadást, Varga Bence egyetemi tanársegéd a robotprogramozás alapjait mutatta be, míg Dr. Diószegi Mónika a biogáz labor boszorkánykonyhájának csodáit ismertette. A Nagyműhelyben Ráczi Viktor segítségével kipróbálhatták a HAAS CNC gépet, az OUR Team az épülő Formula Student autóról beszélt, a Pneu Labs hallgatói pedig számos érdekességet megmutattak saját munkáikból. Ezen kívül kreatív gyakorlati példán tanulmányozhatták a hőkezelési eljárásokat. És ha már Lányok Napja, áttekintettük a női tudósok és feltalálók arcképcsarnokát is.

A jármű műhely fölött berendezett tanteremben mobiltelefonos kvízjátékra invitáltuk a lányokat, melynek eredményhirdetésére a délutáni beszélgetéskor került sor. Az élményekkel teli nap végén Dr. Ancza Erzsébet oktatási dékánhelyettes búcsúzott a diákoktól.

Ezúton is köszönjük szépen minden kedves látogatónak, hogy a Bánkit választották, reméljük, nagyon jó élményeket szereztek ezen a napon, és legalább olyan jól érezték magunkat, mint kollégáink. Bízunk benne, hogy más eseményeinken is találkozunk még velük.

Köszönjük továbbá minden – a szervezésben és lebonyolításban részt vevő – oktatónknak, hallgatónknak és munkatársunknak a segítséget!