Látogatás a Graz-i Műszaki Egyetemen

Az Óbudai Egyetem Bánki Kar tanterv megújítási programjának részeként delegációkat küldött külföldi egyetemekre a gépészmérnöki képzés tantervének, valamint helyzetének tanulmányozása céljából.

A márciusi dániai Aalborgi Egyetemen tett látogatás után Dr. habil. Kiss Gábor vezetésével a német nyelvterületű egyetemek kerültek fókuszba.

A júniusi Müncheni Műszaki Egyetemen (HS München) történt tapasztalatcsere után 2022. július 13-án a Graz-i Műszaki Egyetemen (TU Graz) tett látogatást a Bánkis delegáció, melynek tagjait (Dr. Ancza Erzsébet, Dr. Drégely-Kiss Ágota, Dr. Szabó József Zoltán, Dr. habil. Kiss Gábor) a Gépész Kar dékánja, Univ.-Prof. Dipl.-Ing. Dr.techn. Franz Haas fogadta.

A Karok bemutatása, valamint a tantervek egyeztetése után kiderült, hogy a célok hasonlóak és kölcsönösen előnyös lenne a két Kar közötti szorosabb együttműködés. Ennek fényében a közeljövőben a Graz-i Műszaki Egyetem küld delegációt a Bánki Karra, valamint folyamatban van a közös oktatási és kutatási feladatok kidolgozása.

Dr. habil. Kiss Gábor