Nagyon nagy sikert aratott az I. Ez igazi CAMu hallgatói online verseny

2022. április 29-én került sor az Ez igazi CAMu fantázianévre hallgató, az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar által szervezett hallgatói online verseny ünnepélyes díjátadójára, miután 2022. április 20-án lezajlott a megmérettetés utolsó fordulója is.

Az eseményt Prof. Dr. Rajnai Zoltán, a Bánki Kar dékánja nyitotta meg, köszöntötte a megjelent csapattagokat, felkészítő tanáraikat, Dr. Czifra Györgyöt, a verseny főszervezőjét, illetve a díjátadó moderátorát, valamint céges partnereinket: Péntek Györgyöt, fő támogatónk, a HAAS Factory Outlet A Division of Bartec operatív és értékesítési vezetőjét, Gyönyörű Attilát, az Enterprise Group CAM termékvonal vezetőjét, és Elekes Marcellt, a Walter Hungária Kft. képviselőjét.

A különböző hazai felsőoktatási intézményekből érkező hallgatói csapatok között kiélezett verseny zajlott egészen az utolsó körig, a végeredményt is csak a helyszínen ismerhették meg a résztvevők, amely az alábbiak szerint akakult:

Első helyezést ért el az Óbudai Egyetem Bánki Karának CAMgineers nevű csapata 410 ponttal, 5 ponttal megelőzve a második helyezett Nyíregyházi Egyetem NYE-G73 nevű alakulatát. A harmadik helyet az első fordulóban a legtöbb pontot szerző Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi egyetem BME-CAMénymag elnevezésű csapata szerezte meg. A negyedik helyezést a Pécsi Tudományegyetem Pécsi gépészek csapata kaparintotta meg, mögöttük mindössze egy ponttal lemaradva a szintén Bánkis Hengerfejtörők csapata végzett az ötödik helyen, míg hatodikként a második és harmadik forduló éllovasa, a Bánki Haatha névre hallgató csapata futott be. A teljes eredménytábla az egyes forduló pontszámaival együtt a következő képen látható.

Csapat neveCsapattagokFelkészítő tanár
CAMgineersDarázsi János, Jelinkó Tibor, Turner MátéDr. Mikó Balázs
NYE-G73Batári Bence, Lakatos Ernő Levente, Pál AndrásSzázvai Attila
BME-CAMénymagLukács Tamás, Magyar Gergely, Mező ImreDr. Geier Norbert
Pécsi gépészekBogár Balázs, Horváth Máté Viktor, Illés BotondFenyvesi Sándor
HengerfejtörőkBogyó Vencel, Kósa Dániel, Szekeres MárkOláh Ferenc
HaathaBencsik Levente, Fekete Attila, Hudák ImreRáczi Viktor
FUcadFüstös Vajk Milán, Kiss Balázs, Vojnovics KristófFenyvesi Sándor
ZTG22Kovács Tamás László, Nyeste Zita, Skorcov GergőBekő Balázs
FiKuShFinak Zsombor, Kurucz Krisztián, Shakir TehreemFenyvesi Sándor
IDMURESAKErni Péter Zsolt, Gyurkó Péter Zoltán, Nagyatádi Martin JánosFenyvesi Sándor
Titkos MIKCAMtyűDévényi Kristóf, Gersa Dávid, Pókos AttilaFenyvesi Sándor


A számítógépes gyártást népszerűsítő szakmai verseny ötlete a Gene Haas Alapítványon keresztül a Karhoz érkezett nagy értékű támogatásnak is köszönhető, valamint további ipari partnereinknek, akik a díjátadón értékes nyereményekkel gazdagították a résztvevő csapatokat.

Az első helyezett csapat 3+1 db Forma-1 Magyar Nagydíj belépőt vehetett át Péntek Györgytől, a HAAS operatív és értékesítési vezetőjétől, továbbá a 3 hallgató 1 éves Solid Edge Premium ipari licensszel gyarapodott, míg felkészítő tanárukkal együtt Edgecam képzést nyertek – mely díjakat Gyönyörű Attilától, az Enterprise Group CAM termékvonal vezetőjétől vehették át. Az Egyetem Bánki Kara Creality Ender típusú 3D-nyomtatókat adott a győztes csapat tagjainak, valamint bánkis ajándékocsomagot, emléklapokat és a verseny logójával díszített trófeát. A trófeákat kollégáink készítették Burai István műszaki oktató vezetésével, melyeket a díjátadót követően a műhelyben tartott rövid körbevezetés során adták át a csapatoknak.

A második helyezett csapat szintén kapott trófeát, emléklapokat és bánkis csomagot, továbbá Razer gamer szettet és Huawei Band okoskarkötőket.

A harmadik helyezést elérő csapat tagjai a trófeán, emléklapokon és a bánkis ajándékcsomagon kívül vezeték nélküli fülhallgatót és hordozható SSD-t vehettek át.

A további résztvevő csapatok sem távoztak üres kézzel: bánkis csomagot és emléklapot vihettek haza.

A verseny célja a magyarországi felsőoktatásban tanuló, a számítógéppel támogatott gyártás iránt érdeklődő hallgatók munkájának elismerése, valamint egy szakmai közösség építése, és nem utolsósorban a szakmabeli cégek, vállalkozások figyelmének felkeltése volt. Nagyon örülünk annak, hogy a megmérettetés a résztvevő hallgatók és oktatóik körében is kiemelkedő sikert aratott, ennek köszönhetően biztosan lesz folytatása az eseménynek, azon csapatok is újra tudnak majd próbálkozni, akik jelenleg nem értek el dobogós helyezést.

Ezúton szeretnénk megköszönni a verseny szervezőinek, a lebonyolításban részt vevő munkatársaknak a kitartó munkát, és támogató ipari partnereinknek, a Haas-nak, az Enterprise Group-nak és a Walter Hungária Kft-nek a közreműködést valamint a felajánlott nyereményeket. Köszönjük továbbá minden résztvevő hallgatónak és oktatónak a versenyzést!
 

Írta: Hasilló György
Fotó: Sárai Judit