Oktatóink részvétele a nemzetközi tudományos és oktatási együttműködésben

2023. március 6-án a Boszniai Szerb Köztársaság Banja Lukai Egyetemének Biztonságtudományi Kara fennállásának évfordulója alkalmából megrendezett ünnepi tudományos konferencián vettek rész a Bánki Kar oktatói.

Az ez alkalomból a Biztonságtudományi Kar által szervezett konferencián az Óbudai Egyetem, Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karának Biztonságtudományi és Kibervédelmi Intézetéből Dr. habil. Nagy Rudolf adjunktus, míg a Természettudományi és Alapozó Tantárgyi Intézet részéről Dr. habil. Szabó Gyula docens vettek részt. Továbbá Egyetemünk Biztonságtudományi Doktori Iskolájának doktorandusza Milica Sikimić is, aki mint szekció vezető működött közre az esemény megtartásában.

A nemzetközi konferencia tudományos bizottságába meghívást kapott oktatónk, Dr. habil. Nagy Rudolf adjunktus szerb nyelven tartott előadást a kritikus infrastruktúrák védelmének Európai Uniós és magyar nemzeti módszertanáról. Az elhangzott előadások nyomán összeállított konferencia kötetben helyet kapott kollégánk és a doktorjelölt közös közleménye is. Az együttműködés további folyományaként a konferenciaelőadáson túl a rendészeti képzést folytató kar negyed éves hallgatói számára Dr. habil. Nagy Rudolf adjunktus úr felkérést kapott a Kritikus Infrastruktúravédelem tárgy nyitóelőadásának szerb nyelven történő megtartására is. A rendhagyó módszertani elemekkel tarkított előadás a hallgatók aktív közreműködésének is köszönhetően igen inspiratív légkörben zajlott le.

Dr. habil. Nagy Rudolf