Tésztahíd-építő háziverseny 2018 Ősz – Eredmények

2018. november 15-én lezajlott az őszi Tésztahíd-építő háziverseny, melyen ezúttal 26 csapat küzdött meg az elsőségért. Tartó kategóriában az idei RECCS Világbajnokságon is kiválóan szereplő páros, Laky Norbert és Mátlé Roland “Dominó” elnevezésű szerkezete szerezte meg az első helyezést 439,1 kg teherbírással, a második helyet Kisjuhász Márk és Doszpod Dávid Zoltán “DoKi” fantázianevű tartója érte el 257,1 kg teherbírással, míg a bronzérem a Gazda Péter és Baj Balázs által készített “Az aláírásunk” elnevezésű szerkezetének járt, ami 247,5 kg-nyi terhet bírt el.

Híd kategóriában a “Harmadik” fantázianévre hallgató szerkezet nem harmadik, hanem első helyezést ért el 185,4 kg teherbírással. Készítője Ungár Patrik volt. A második híd 106,7 kg-ot bírt, ez a “Szilvi” névre hallgatott és Vers Botond, valamint Bondor Csaba által épült. Harmadik helyezést szerzett a Drávecz Bence és Ferenczi András által készített “Roppanó” fantázianevű híd 71,1 kg teherbírással.

A nyertesek oklevelet és kis Bánkis csomagot kaptak, valamint jutalmul sikeresen kvalifikálták magukat a jövő évi Világbajnokságra! Reméljük eredményeiket megjavítva ott is kiválóan fognak szerepelni. Nem csak a nyertesek, de a többi résztvevő szorgalmát is pontokkal jutalmazzuk, az alábbi táblázatban olvasható, hogy mely szerkezetek készítői milyen eredményt értek el és hány pontot kaptak.

Sajnálatos esemény is történt, az egyik tartó mérése előtt-közben elromlott  az erőmérő berendezés. Ennek ellenére elindult a törés, de nem sikerült mérni. A tartó Tar Tóbiás néven szépen szerepelt, és mivel 3. lett a szépségversenyen, a készítők kaptak pontot, valamint jogosulttá váltak a Világbajnokságon való indulásra.

A szépségverseny eredményei:

1. hely – Harmadik (készítő: Ungár Patrik) – 5pont
2. hely –  Béla (készítők: Makay Sarolta, Takács Péter) – 3pont
3. hely –  Tar Tóbiás (készítők: Bagossy Barnabás, Hír Marcell) – 2pont