Lezajlott a XXIII. Őszi Biztonságtechnikai Szimpózium

2018. november 20-án lezajlott a XXIII. Őszi Biztonságtechnikai Szimpózium, melyet Dr. Drégelyi-Kiss Ágota docens, kutatási dékánhelyettes nyitott meg 9 órakor. A változatos előadások során megismerhettük a 25 éves biztonságtechnikai mérnökképzés alapításának körülményeit, az alapításban, a képzés támogatásában és az oktatásban részt vevők tapasztalatait. Az eseményről készült fényképek az esemény saját oldaláról érhetők el.

A program első előadása a Kamara és a képzés kapcsolatáról szólt Dr. Fialka György, a Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara elnökének előadásában. A képzés alapításáról Dr. Kósa Csaba, ny. főiskolai tanár és alapító beszélt. A képzési igényre adott választ pedig Dr. Kiss Sándor világította meg a közönség előtt.

A kávészünetet követően a Kandó alapításban betöltött szerepéről beszélt Dr. Lukács György ny. egyetemi docens, őt követte Prof. Dr. Berek Lajos egyetemi tanár a mesterképzés előkészítéséről szóló előadásával. “A biztonsággal kapcsolatos képzés” az NKE RTK-n címmel tartott beszámolót Dr. Szabó Csaba adjunktus. A képzésben eddig részt vettekről sok érdekes statisztikai adatot hallhattunk Dr. habil Berek Tamás egyetemi docens és Dr. Szűcs Endre adjunktus tolmácsolásában, majd magáról a képzés hallgatói oldaláról értekezett Dr. Pető Richárd adjunktus.

A második kávészünet után Papp Róbert, a Magyar Biztonsági Fórum Egyesület elnöke tartotta meg előadását “A fórujm tevékenysége a képzés érdekében” címmel. Az egyesület támogatási lehetőségei a hallgatóknak megnevezésű előadását ezt követően tartotta meg Szigeti Lajos a Fegyveres Őrök Szakmai Egyesületének elnöke. A nap utolsó előadását Szabó Lajos, az Alapítvány a Rendvédelmi és Magánbiztonsági Oktatásért és Kutatásért kuratóriumi elnöke tartotta meg “Az alapítvány munkája a hallgatókért” címmel.

Egy órától az elismerések átadása következett, majd a zárszó után állófogadáson vehettek részt a jelenlévők.

Az esemény kapcsán készült elektronikus emlékkönyvet a Gépészeti és Biztonságtudományi Intézet weboldalán tekinthetik meg az érdeklődők.

Elismerésben részesültek:

 1. Dr. habil Palásti Kovács Béla
 2. Dr. habil. Horváth Sándor
 3. Dr. Kósa Csaba
 4. Dr. Simon Ákos
 5. Dr. Kiss Sándor
 6. Dr. Lukács György
 7. Prof. Dr. Berek Lajos
 8. Szabóné Dr. Házi Erzsébet
 9. Göndör Tibor
 10. Dőring András
 11. Moharos István
 12. Haraszti Ferenc
 13. Keserűné Balázs Tímea
 14. Szász Györgyné
 15. Széll Gábor