VII. Hidak és Hídépítők Napja összefoglaló

Május 18-án került megrendezésre a VII. Hidak és Hídépítők Napja a Vasúttörténeti Parkban. A nagy számú látogató befogadására alkalmas parkban rengeteg érdekességet találhattak az odalátogató érdeklődők. A központi csarnokban kapott helyet az Óbudai Egyetem Bánki Karának standja, melynél a HÖK munkatársai voltak jelen és válaszoltak az érdeklődők kérdéseire, valamint mini tésztahidak építésében segédkeztek kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Volt kint legó robot is, amelyre szintén sok érdeklődő volt kíváncsi. 

Ezen a rendezvényen zajlott a középiskolások tésztahíd-építő versenye, illetve a RECCS Világbajnokságra történő gyakorlásként egyik Bánkis tésztahíd-építő csapatunk – a Dominó tagjai (Laky Norbert és Mátlé Roland)  is kipróbálták új tartószerkezetüket.

A hídépítő versenyen a volt Bánkisokkal kiegészült Óbudai Egyetemi csapat megosztott első helyezést ért el, miután a 12 perc alatt megépített hídjuk a maximumot, 30 db 8 kg-os terhelőelem súlyát, összesen 240 kg-ot is bőven több, mint 5 másodpercig meg tudott tartani. Rajtuk kívül még másik két csapat tudta ezt az eredményt hozni.

Nagyon büszkék vagyunk a csapatra, ezúton is gratulálunk Alanyai Bélának, Borsos Somának, Borsos Viktornak, Kustos Klaudiának, Márkos Szilárdnak és Mészáros Leventének.

Köszönjük továbbá a szervezőknek a színvonalas lebonyolítást és a jó hangulatot.