WÜRTH Tanterem avatás és szerződések aláírása a Bánki Karon

2019. május 8-án a Kari Tanács ülésén került aláírásra két fontos megállapodás az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész- és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar és a Würth Szereléstechnika Kft. között: az Együttműködési keretmegállapodás, valamint az Adományozási szerződés.

A kar részéről Prof. Dr. Rajnai Zoltán dékán, míg a cég részéről Tari László ügyvezető igazgató látta el kézjegyével a megállapodásokat. Az aláírásokat követően a cég és a kar vezetése közösen adták át a Würth Tantermet, melybe az adományozott eszközök kerültek. Az adományozott eszközadomány összértéke meghaladja 2 millió Ft-ot.

Würth vállalatcsoport a mai napig családi tulajdonban működik. A minőség és az innováció melletti elkötelezettségének köszönheti, hogy az alapítás óta eltelt több mint hat évtizedben családi kisvállalkozásból a világon mindenhol jelenlévő vállalatcsoporttá nőtte ki magát. A Würth Szereléstechnika Kft. Magyarország egyik legnagyobb szereléstechnikai termékeket forgalmazó vállalataként 40.000 fajta terméket kínál, úgymint kötő- és rögzítés technikai elemek, kézi szerszámok, ápoláshoz, karbantartáshoz szükséges vegyi termékek, kis gépek, bútor- és épületvasalatok, munkavédelmi termékek, műhelyfelszerelések és tároló rendszerek. Termékeiket széles körű szolgáltatásaikkal kiegészítve személyre szabva kínálják. A termék- és a szolgáltatási palettán minden megtalálható, amire szüksége lehet egy kis műhelynek vagy egy gyártó vállalatnak a mindennapi javító, karbantartó munkájához.

Würth Szereléstechnika Kft. és a jogelőd Bánki Donát Műszaki Főiskola szakmai együttműködési kapcsolata 1992-től indult. Az együttműködést hosszú időn keresztül az innovációs alap, és a szakképzési hozzájárulás lehetőségeinek kiaknázása jelentették, majd később a Reinhold és Carmen Würth Alapítvány által, a Kar hátrányos helyzetű, tehetséges hallgatóinak ösztöndíj támogatásával bővült. Napjainkban a Cég felajánlásának köszönhetően félévente díjazásra kerülnek a legkiemelkedőbb diplomamunkák és TDK dolgozatok is.

Prof. Dr. Rajnai Zoltán dékán beszédében kihangsúlyozta, hogy a Kar kiemelt feladatának tartja az ipari, kereskedelmi és szakmai partnerekkel történő, minél szélesebb körű együttműködést. Mindezt közös oktatási programok szervezésével, szakmai gyakorlóhelyek és együttműködési keretek kialakításával kívánjuk megvalósítani. Ennek a folyamatnak az egyik elemét jelentheti a Würth Szereléstechnika Kft. és az ÓE BGK jövőbeni együttműködése.

Tari László ügyvezető igazgató köszöntőjében kiemelte, hogy az elmúlt években az ipar és a gazdaság dinamikus fejlődésnek indult. Ezzel párhuzamosan fogalmazódott meg a piaci szereplők részéről a felsőoktatási intézmények irányába az az igény, hogy a képzések egyre inkább gyakorlatorientáltak legyenek. Ebben a gazdasági környezetben egyre fontosabbá válik a cégek és a felsőoktatási intézmények minél szorosabb szakmai együttműködése, kapcsolataik elmélyítése, ezért is nagyon fontos számukra ez a mostani teremavatás, és a kapcsolat megújítása. Nem utolsó szempont az sem, hogy a munkaerő utánpótlásban is komoly potenciált lát a Karon végzett hallgatók körében.

A jövőbeni lehetőségek között került megemlítésre, hogy a most átadott Würth Tanteremben folyamatosan frissítve be lehet mutatni a szereléstechnikában, kötéstechnikában és a munkavédelemben alkalmazott legmodernebb eszközöket. A tanterem alkalmas a legkülönbözőbb szereléstechnikai módszerek és technológiák hallgatók körében történő bemutatására, közös oktatási modulok kialakítására. A Kar az együttműködés keretében lehetőséget biztosít a cég számára, hogy a legkülönbözőbb kari programokon, konferenciákon szakmai standdal megjelenjen, ami a Kft. számára marketingértékkel bír a rendezvényen résztvevők, illetve az egyéb ipari partnerek körében.

Reményeink szerint ez az újabb együttműködés is tovább erősíti hallgatók gyakorlatorientált képzését, az innovatív megoldások, a korszerű technológia és eszközök minél szélesebb körben történő megismerését. Bízunk benne, hogy mindkét fél számára kölcsönösen gyümölcsöző lesz a jövőbeni együttműködés.

Balogh József