A Formula Student csapatunk bemutatta idei terveit

A Bánki Karon 2024. február 9-én került sor a Design Freeze Event-re, az Óbudai Egyetem Formula Student csapatának 2024-es idényét beharangozó, bemutató eseményére, amelyen képviseltette magát az egyetem felső vezetése, valamint egyetemi és Kari munkatársak, támogatók és versenytársak is megjelentek.

Nyitó beszédében köszöntötte a jelen lévőket Prof. Dr. Rajnai Zoltán, a Bánki Kar dékánja, majd ezt követően beszédet mondott Prof. Dr. Felde Imre, ipari és üzleti kapcsolatokért felelős rektorhelyettes, aki a hallgatói projektek fontosságát emelte ki, és sok sikert kívánt a csapatnak a 2024-es idényre.

A hallgatói projekt bemutatója keretében Labutyin Máté csapatkapitány ismertette a team felépítését, az eddig elért eredményeket és a jövőbeli terveket, amelyek között két megmérettetés is szerepel az idei évben, a Magyarországon megrendezésre kerülő Formula Student East, valamint a Horvátországban rajtoló Student Alpe Adria. E két versenyre kvalifikálta magát a csapat. Ezt követően Kiss Márton Péter konstrukciós vezető a következő versenyautó technikai részleteibe engedett bepillantást a közönségnek, prezentációja végén pedig leleplezésre került a jármű koncepciós modellje. Az autó erőforrását a SZEngine által fejlesztett motor fogja adni, amelyet Pap Róbert, a csapat vezetője mutatott be a közönség számára. A SZEngine projektet az Audi Hungaria Belső Égésű Motorok Tanszéke az Audi Hungaria Motorfejlesztési Részlegével és a Széchenyi István Egyetem hallgatóival közösen hívta életre 2008 év végén. A SZEngine Motorfejlesztő Csapat célja Formula Student verseny-sorozatra optimalizált motor fejlesztése, gyártása és biztosítása több csapat számára.

A számos érdekes újdonságot bemutató előadások után a résztvevők közösen megtekinthették a csapat műhelyét, az első versenyautójukat és részt vehettek a motorindításon.

A 2024-es szezon izgalmasnak ígérkezik, a Bánki Kar nevében ezúton kívánunk élményekben, sikerekben gazdag felkészülést, fejlesztést és versenyzést az OUR Team-nek!