Balázs Imrére emlékezünk

Életének 86. évében elhunyt Balázs Imre, a Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar nyugalmazott adjunktusa, egykori oktatónk, kollégánk.

Balázs Imre a Nehézipari Műszaki Egyetemen (Miskolc) szerzett gépészmérnöki oklevelet levelező tagozaton, tanulmányai mellett gyártásfejlesztőként dolgozott. 1967-től nyugdíjba vonulásáig volt oktatója karunknak, a Gyártástechnológiai Intézeti Tanszéknek. Oktatási és kutatási tevékenysége a készülék szerkesztéshez és a műanyag feldolgozó szerszámok tervezéséhez, üzemeltetéséhez kapcsolódott. 1972-ben elindította a Műanyag alakító szerszámok tervezése és gyártása felsőfokú tanfolyamot, melyet 45 éven keresztül sikeresen működtetett és ez idő alatt a végzett hallgatói létszám közel 1000 volt.

Sors Lászlóval közösen írt szakkönyvei megkerülhetetlenek a szerszámtervezés területén. Nyugdíjas éveiben is gyakran benézett a Bánkiba, a Tanszékre, kollégái és hallgatói egyaránt nagy tiszteletben tartották, mindenki kedves, jókedélyű embernek ismerte.

Családjával együtt mi is osztozunk a gyászban.

Nyugodjék békében!


Az egyházi temetésre 2023. október 24-én 11:15-kor kerül sor a Farkasréti temető Nagytermében.