Beszámoló az MBF X. konferenciáról

2020. március 3 és 5 között rendezték meg a Magyar Biztonságtechnika Fórum (MBF) jubileumi tizedik konferenciáját a Siófoki Azúr hotelben, melyen Egyetemünk képviseletében négy oktató és több hallgató is részt vett. A háromnapos konferencián az eredeti tervek szerint hazánk és a nemzetközi biztonsági szakma több képviselője vett volna részt. Sajnos az élet úgy hozta, hogy a Koronavírus járvány miatt többen nem tudtak megjelenni. Helyettük az aktuális témáról, a vírus biztonsági vonatkozásairól első kézből kaptunk tájékoztatást.

Az ünnepélyes megnyitót követően előadást hallgathatunk meg a járványról és annak a biztonsági kockázatáról, a megelőzés lehetőségeiről és a várható következményeiről.
Ezt követően érdekes szakmai információkhoz juthattunk, valamint a kiállítók által bemutatott termékekkel ismerkedhettünk meg. Az energia utánpótlásról ízletes ebéd gondoskodott.
Az est folyamán Vitray Tamás mesélt a televíziózás kezdeti szakaszáról.

A második nap a kerekasztal beszélgetések jegyében telt. Itt lehetőségünk volt megismerni a biztonsági szakma egyetemekkel szemben támasztott elvárásait. Mind az oktatók, mind a hallgatók el tudták mondani, hogy szerintük mivel tudnák az ipari és a szolgáltató cégek segíteni a minél színvonalasabb biztonságtechnikai szakember képzést. Este egy díszvacsora keretében történt meg a biztonsági szakma elismeréseinek az átadására.

Az est résztvevői adománygyűjtést rendeztek egy gyermekotthon részére. Később érdekes kvízjátékban lehetett résztvenni, valamint volt lehetőség kikapcsolódni a kártya és rulett asztalok mellett vagy akár a bowling pályán.
Utolsó nap az Óbudai Egyetem és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói által közösen végzett kutatásról mutattak be egy közös előadást a hallgatók. Jó volt látni, hogy a két „szomszéd vár” összefogva próbálja megoldani az előttünk álló problémákat.
A bemutató a közönség hangos elismerését váltotta ki.

Szeretnénk köszönetet mondani a rendezvény szervezőinek a színvonalas programért, valamint köszönet jár az egyetem vezetésének azért, hogy lehetővé tették a számunkra, hogy gazdagítsuk a tapasztalatainkat a konferencián, és bővíthessük a szakmai kapcsolatainkat.


Palkó Márton
intézeti mérnök