Búcsúzunk Bihari László kollégánktól

Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy munkatársunk, Bihari László Tamás 2021. november 28-án elhunyt. Jövő májusban lett volna 40 éves.

Múlt pénteken írta, hogy covidos lett és sajnos 2021. november 28-án vasárnap elveszítettük.

Alig több, mint egy hét, és már nincs velünk Bihari Laci. Jóravaló, nyugodt, megfontolt ember – őt aztán nemigen lehetett kizökkenteni! Hosszú évek óta a bánkisok családjának tagja, sok-sok éve kezdett gépészmérnöki szakon tanulni nálunk, néhányszor újra kellett kezdenie, de végül az erőfeszítéseit siker koronázta, és megszerezte az oklevelét. És felvételizett a villamosmérnöki szakra, illetve ezzel egy időben villanyszerelő szakképesítést is szerzett. 2019 áprilisában megnősült.

Hallgató korában nem volt olyan bánkis esemény, amiben nem vett részt, pakolt, cipekedett, és jókedvével a társakat is felderítette. Több évig a Hallgatói Önkormányzat oszlopos tagja volt. Neki köszönhető a HÖK által mai napig használt e-problémamegoldó rendszer kidolgozása, emellett a tanulmányi ösztöndíjakkal foglalkozott. A Bánkis G-logó megalkotásában is jelentős szerepe volt, amelyet a megújított logónkban továbbra is használunk.

Komoly barátságokat szerzett, amik a mai napig tartanak. Közben besegített a Tanulmányi Osztályon, majd a Dékáni Hivatalban. Részmunkaidőben dolgozott; kezdetben a közösségi oldalakat és a kari honlapot is ő kezelte, formálta, aztán ahogyan a weboldalak bővültek, úgy módosultak a feladatai is. Az utóbbi hónapokban a teljes honlap fejlesztését végezte, az új arculatnak megfelelő formátumban kellett az oldalakat megújítania – ez egy átfogó nagy munka volt, amivel még nem készült el, és sajnos többé nincs is módja már befejezni.

Nyugodj békében, Laci. A Bánki Kar munkatársai nevében búcsúzunk, és osztozunk a család, a hallgatótársak és a barátok gyászában.