Ismerkedés a sokszínű Polgári Védelemmel

A biztonságtechnikai mérnökhallgatók alapképzési szakán a Polgári Védelem tárgy idei kurzusának bevezető előadására egy autentikus szakmai helyszínen került sor.

A tárgy történeti fejlődését bemutató állandó tárlatot látogatták meg a leendő biztonságtechnikai mérnökök a Katasztrófavédelem Központi Múzeumában. A Budapest X. kerületében található és a X. Kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságnak is otthonául szolgáló tűzoltó laktanya pincéjében a múlt század első felében kialakított légoltalmi óvóhely helyiségei adnak helyet a múzeum polgári védelmi állandó kiállításának.

A tanév indítására, a tárgy oktatója, Dr. habil. Nagy Rudolf adjunktus vezetésével, idén ezen nem megszokott környezetben került sor. A látogatás alkalmával a múzeum igazgatójának, Dr. Berki Imre múzeumigazgatónak a jóvoltából, hiteles szakmai háttérinformációkkal színesített tárlatvezetés keretében ismerkedtek meg a hallgatók a lakosság védelmének kezdetével és fejlődéstörténetével. A jó hangulatban töltött látogatás zárásaként a hallgatók lelkesen ismerkedtek a régmúlt tűzoltó technikai eszközeivel.

A gyakorlatorientált képzés megvalósulása érdekében a félév során még további, a jövő szakemberei számára lényeges polgári védelmi szakmai tudnivalókkal szolgáló események és helyszínek felkeresése vár a hallgatókra.

Dr. habil. Nagy Rudolf