Nagy sikert aratott Bánkis Nyílt Napunk

Több, mint 120 pályaválasztás előtt álló diák volt kíváncsi az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar nyílt napjára 2021. december 9-én. A pandémiás időszakban rendezvényeink többnyire az online térbe szorultak, ám ezúttal szerencsére személyes jelenléttel tudtuk megrendezni eseményünket. Az érdeklődő fiatalok az ország minden tájáról és iskolájából érkeztek, hogy megismerjék a Kar képzési kínálatát, az ösztöndíj lehetőségeket, hallgatói köreinket, valamint hogy betekintést nyerhessenek műhelyeinkbe és laborjainkba.

Prof. Dr. Rajnai Zoltán dékáni köszöntője után Trunk Dániel a Dékáni Hivatal munkatársa mutatta be általánosságban a Kart, majd Dr. Pinke Péter, az Anyag- és Gyártástudományi Intézet igazgatója beszélt bővebben a gépészmérnöki szakról. A mechatronikai mérnöki szakot Dr. Nagy István, a Mechatronikai Intézeti Tanszék vezetője mutatta be, majd Dr. Kiss Gábor a Gépészeti és Biztonságtudományi Intézet igazgatója ismertette a biztonságtechnikai mérnöki szakot.
Bár még részleteiben nem esett ezekről szó, de mindenképpen említést érdemel, hogy a Kar a jövő évtől tervezi elindítani az energetikai mérnök és kiberbiztonsági mérnök alapszakokat is!
A Hallgatói Önkormányzat elnöke, Horváth Gergő tartott előadást a HÖK-ről, a hallgatói életről, a hallgatók lehetőségeiről, majd vidám kvízjátékra került sor, amelyen a legügyesebb diákok nem csak új tudással és élményekkel, de nyereményekkel is gazdagodtak. A kvízjátékot Polereczki Flórián, HÖK-alelnök vezette.

Az előadásokat követően indultak el a hallgatók, hogy körbejárják intézményünk műhelyeit és laborjait.

Nagyon örülünk, hogy ilyen sok nyitott, tudásra szomjas diákkal találkozhattunk, várunk szeretettel minden érdeklődőt januárban is a következő nyílt napjainkon január 6-án és 27-én a Bánki Karon, valamint 2022. január 13-15. között az Educatio kiállításon is találkozhattok velünk.