PLC szakmérnök

Tisztelt érdeklődők! A szakirányú továbbképzésre meghirdetett helyek száma betelt, így már csak várólistára lehet jelentkezni!

Plusz információ: 2024. augusztus 26-án online tájékoztatót / felvételi beszélgetést tartunk a jelentkezők részére.

További információk kérhetők:

Képzésvezető: Prof. Dr. Rajnai Zoltán (rajnai.zoltan@bgk.uni-obuda.hu) / Szakmai felelős: Misinszky Gábor misinszky.gabor@bgk.uni-obuda.hu

Felnőttképzési Központ
Képzésszervező: Czigány Gabriella, czigany.gabriella@bgk.uni-obuda.hu (+36 (30) 119 6669)


Jelentkezés:

Jelentkezés az online jelentkezési űrlap hiánytalan kitöltésével az alábbi elérhetőségen:
https://bgk.uni-obuda.hu/jelentkezesi-lap/

Kérjük minden esetben pontosan jelölje meg a kiválasztott szakot, amelyre jelentkezni szeretne!

Jelentkezési határidő: 2024. augusztus 15.

Képzés kezdete: 2024. szeptember


A képzésre jelentkezés feltételei:

BSc vagy MSc (korábbi egyetemi vagy főiskolai) mérnöki oklevél


A továbbképzés célja:

Minden termelő céghez olyan erősen képzett mérnökök kellenek, akik képesek fejleszteni, tervezni és programozni. Szakértők az elektronika, a mechanika, a mechatronika, a gépek biztonsága, az IT és a robotizálás területén.

A PLC (Progammable Logic Controller) szakmérnök szerepe egy gyárban több területen is szükséges, így a vállalatnak nem elég egy-két szakembert alkalmaznia, inkább egy mérnökcsapatra van szüksége, akik tudásukkal támogatják a termelés összes szintjét, és biztosítják a gyártósorok üzembiztosságát. A PLC mérnökök szerepe a karbantartás, a fejlesztés, a beruházás és a tervezés részlegeken is  elengedhetetlenek.

Ezekre a kihívásokra válaszul az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kara 2 féléves, levelező képzési rendszerű, a hazai felsőoktatásban akkreditált PLC szakmérnök képzést indít.

A képzés célja olyan szakmérnökök képzése, akik ismerik a gépbiztonságtechnikát, az IOT-t, az ipar 4.0 megoldásokat, az automatizálást, a hidraulikus és pneumatikus rendszerek felépítését, vezérlési eszközöket és feladatokat, valamint az iparban használt gépvezérlők, PLC-k és HMI-k (Human Machine Interface) programozását, működését, és ezek rendszerbe integrálását magas szinten ismerik és alkalmazzák, így piacképes tudással el tudnak majd helyezkedni a hazai és nemzetközi termelő vállalatoknál.

Ezen a képzésen egy újonnan felszerelt laborban tanulhatják meg a hallgatók a PLC szakma rejtelmeit. Oktatóink az iparból és olyan különböző cégektől jönnek, akiknek elméleti és gyakorlati szinten is több éves tapasztalatuk van. A képzés során a hallgatók valós ipari mintaprojekteken és az iparban használt legmodernebb technológiákon keresztül sajátíthatják el az automatizálást és a PLC programozást.


Megszerezhető végzettség:

Eredményes záróvizsga esetén hallgatóink oklevelet kapnak: PLC szakmérnök (PLC engineer) megnevezéssel.

Képzési idő: 2 félév 170 kontaktóra

Képzés helyszíne: Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar, 1081 Bp., Népszínház u. 8.

Költségek: Önköltséges 475.000 Ft / félév


Egyéb információk:

A képzésre jelentkezni a honlapon a Jelentkezés menetének leírásánál található Jelentkezési űrlap kitöltésével és beküldésével lehet. A jelentkezőket – a jelentkezési határidő után – a további teendőikről értesíteni fogjuk. A képzéssel kapcsolatban további információkat a megadott kapcsolattartói elérhetőségeken lehet kérni. A levelező munkarendű képzésben a hallgatók tanóráira tömbösítve, pénteki és szombati napokon kerül sor.
Hordozható számítógép megléte szükséges a képzéshez.

Mintatanterv megtekintése


A záróvizsgára bocsátás feltételei:

A záróvizsgára bocsátás feltétele a végbizonyítvány (abszolutórium) megszerzése. Végbizonyítványt a felsőoktatási intézmény annak a hallgatónak állít ki, aki a tantervben előírt tanulmányi és vizsgakövetelményeket teljesítette, az előírt krediteket megszerezte és szakdolgozatát beadta.