Rengeteg érdeklődőt vonzott a veterángépjármű-restaurátor képzésünk az AMTS-en

Nagy sikerrel zárult 2024. március 24-én a három napos UNIX-AMTS 2024 kiállítás, amelyen hallgatói és oktatói összefogásban a Bánki Kar veterán-gépjármű restaurátor szakmérnöki/szakember képzése is részt vett. Oktatóink és hallgatóink a munkáikat rengeteg érdeklődő számára tudták bemutatni, ezzel is népszerűsítve a képzést.

A MAVAMSZ, a “D” veteránjárműves pavilon gazdája által rendelkezésre bocsátott területet a kollégák igyekeztek sokoldalúan kihasználni; kiállításra került egy Suzuki SRX 1100, IZS Planeta 3, DAX 50 cm3 kismotor, és egy “felerészben” restaurált Pannónia T5 motorkerékpár. A gépkocsik közül kiállításra került a Ford A-modell (1926), egy BMW E3 M5 kivitelben és előtte egy 4 hengeres, szintén BMW motorblokk felújítva. Az 1967-es Chevrolet Impala volt a legnagyobb jármű a standon a maga 5.6m-es hosszával. Kiállításra került még egy Ford Capri (1969) is, amely félkész állapotában mutatta meg a restaurálás lépéseit.

Kiállító hallgatók voltak: Tatay Lajos, Varga Károly, Mokánszki Péter (mint már oktató is), Varga Áron és Tar Péter.

A képzés oktatói bemutatták a karosszéria munka fő fogásait, a szemcseszórás lehetőségeit, a különböző kárpitos anyagokat, az ilyen volt, ilyen lett gépkocsi üléseket, a fényezés előkészítő munkáit. Varró Ferenc tanár úr kivitte Pannóniáját, a látogatók fel is ülhettek rá.

Köszönjük szépen hallgatóinknak, oktatóinknak és a Felnőttképzési Központ munkatársának a közreműködést, nagyon örülünk, hogy a látogatókkal történt beszélgetések folyományakén,t több mint 50 előzetes jelentkezési lapot adtak le a pultnál, reméljük, hogy közülük sokan be is iratkoznak a szeptemberben induló veterán-gépjármű restaurátor kurzusra.