Educatio 2024 – beszámoló a második napról

Az első napon sem volt kevés látogatónk, de a pénteki nap folyamán legalább dupla annyian jöttetek és érdeklődtetek, amit nagyon köszönünk! 👍Reméljük, sok hasznos információval tudtak szolgálni Nektek hallgatóink és oktatóink és a standon látható érdekességeink is elnyerték tetszéseteket.

Ilyen volt például a délután kettőre szervezett Tésztahíd-építő bemutatónk. A Bánki Karon a tésztából épített hidak versengése több évtizedes hagyományokkal rendelkezik; a feladat: hogy 1 kg kereskedelmi forgalomban kapható tésztából hallgatóink szigorú szabályok alapján híd vagy tartószerkezeteket építsenek, és ezeket egy erre a célra Laky Zoltán tanár úr által tervezett és épített szakítógéppel terheljék, és kiderüljön, hogy mekkora a szerkezetek teherbírása. A legtöbbször hangos reccsenéssel véget érő szerkezeteket nem csak háziversenyeinken építik hallgatóink, hanem az Óbudai Egyetem Bánki Kara által szervezett RECCS Tésztahíd-építő Világbajnokságon is, melyre a világ minden tájáról érkeznek versenyző diákok.

Az Educatio-s bemutató szép eredményeket hozott, a tavalyi utolsó háziversenyünkön is szereplő hallgatói trió: Pompor Mátyás, Kovács Péter és Schäffer László ezúttal javított saját eredményén – akkor tartójuk 313,9 kg teherbírást ért el – most pedig 385,1 kg-ot bírt “Beambi” névre hallgató szerkezetük.
Várkonyi Péter és Dósa Áron “Kázmér” névre hallgató tartója 182,9 kg terhelésig jutott, míg Unyi Nándor “Kop 2” hídszerkezete 64,5 kg terhelést bírt. Gratulálunk hallgatóinknak a nagyszerű bemutatóhoz! 💪

A holnapi napon természetesen folytatódik az Educatio Kiállítás, mi ott leszünk továbbra is és jó hangulatban várunk minden kedves érdeklődőt! ☺️